Jelenov greben - Olimje

Otroci in jelenčki

Otroci in jelenčki

Jelen

Jelen

Jelenov greben

Jelenov greben

Jelenji greben

Jelenji greben

Le nekaj 10 metrov nad Olimjskim samostanom stoji Ježovnikova domačija. Prvi gostitelji, ki vas bodo pozdravili ob prihodu na domačijo, so jeleni, ki se prosto gibljejo na površini 8 hektarjev.

Tu vam prijazno osebje nudi pristno domačo obsoteljsko-kozjansko hrano, jelenje in gobje specialitete, stekleničeno virštanjsko kapljico in druga vrhunska vina.

Poleg turistično-gostinske dejavnosti se ukvarjamo tudi s proizvodno-trgovsko dejavnostjo, in sicer gojenjem šampinjonov, vzreja divjadi (jelenov damjakov in muflonov), konzerviranjem šampinjonov (v kisu in v slanem nalivu), rdeče pese, kumare, paprike, prepeličja jajca, sir v olivnem olju, borovničev kompot, malinov kompot,...
Vse izdelke, ki jih proizvajajo na domačiji, lahko kupite v domači trgovini. Možen je tudi ogled jelenjadi in gojilnice šampinjonov.
V njihovi okolici vam urejene peš poti omogočajo sprehode po neokrnjeni naravi, najamete lahko tudi gorska kolesa. Okoliške turistične kraje si lahko ogledate tudi s ptičje perspektive, saj imajo na razpolago 5 balonov (kapacitete 4-6 oseb) in organizirajo tudi šolo balonanja.
Najnovejša popestritev na njihovi kmetiji je športni park z igriščem za mali nogomet, košarkarskim košem, odbojko, rusko kegljišče, badminton...

V neposredni bližini teh igrišč stoji stari kozolec z 150 - 200 sedišči pokrit z slamnato streho, kjer je možno organizirati piknik ob vsakem vremenu.


V prijetnem ambientu kmečkega turizma Jelenov greben, vam je omogočena v primernem prostoru tudi organizacija seminarjev oz. predavanj.