Podčetrtek

asdasda

asdasda

asdasda

asdasda

asda

asda

asdasd

asdasd

Podčetrtek je staro naselje, v arhivih se prvič omenja v začetku XI. stoletja. Sama občina Podčetrtek je izrazito turistična, ki s svojo neokrnjeno naravo, termalno vodo in bogato kulturno dediščino vabi turiste od blizu in daleč. V vrhu turističnih ponudnikov so brez dvoma Terme Olimia, ki ponujajo neštete možnosti za preživetje čudovitih počitniških dni.

Že od nekdaj so vodnim vrelcem pripisovali neverjetno zdravilno moč, ki čudežno zdravila še tako neljube bolezni. Mati narava je tovrstni biser podarila kraju Podčetrtek. Ustno izročilo pravi, da so baroni iz Miljane v Harini Zlaki svoje kopališče imeli že pred štirimi stoletji. Leta 1935 pa so naravni topli izviri pritegnili pozornost domačega župnika Friderika Strnada, ki je skupaj s strokovnjaki dokazal zdravilne učinke teh naravnih toplih izvirov. Terme Olimia so torej nastale na območju vrelcev naravne termalne vode, ki dokazano blagodejno deluje na naše zdravje in dobro počutje.

Na območju občine Podčetrtek, pa ne moremo mimo ogleda kulturno-zgodovinskih spomenikov, kot sta samostan Olimje in ena izmed najstarejših lekarn v Evropi, Lekarna Olimje. Številne turiste privablja tudi Ježovnikova domačija, ki vabi na ogled jelenov, gamsov in muflonov, nudijo vam tudi polet z balonom, postrežejo pa vas z odlično domačo hrano. Ne daleč od domačije, se lahko posladkate z ročno izdelanimi čokoladami pralinami čokoladnega butika Syncerus. Vaši najmlajši nadebudneži, pa prav gotovo ne bodo ostali ravnodušni ob ogledu dežele pravljic in domišljije v »Koči pri čarovnici«.

Občina Podčetrtek je nadvse vinorodno območje, ki se lahko pohvali s številnimi vinogradniki, katerih vina so svetovno priznana. Ob kapljici vrhunskega vina, pa ne boste mogli mimo pokušnje raznolikih okusnih kulinaričnih dobrot lokalnih ponudnikov.

Občina Podčetrtek je nadvse ponosna tudi na naziv «najboljše in najlepše v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna«, ki ga je Turistična zveza Slovenije v letu 2008, v Termah Olimia razglasila. Med izrazito turističnimi kraji je prvo mesto pripadlo Podčetrtku.


Več informacij in naročila vodenj:
TIC Podčetrtek
Škofja gora 1, 3254 Podčetrtek
Tel.: +386 (0)3/810 90 13
Email: tic@podcetrtek.si