Narava

asdfsdf

asdfsdf

afdssf

afdssf

asfdsfs

asfdsfs

Slovenija je znana po svoji neokrnjeni naravi, biotski pestrosti, mnogoterih habitatnih tipih, krajinski pestrosti, razgibanem reliefu ter bogatem živalskem in rastlinskem svetu. Prav neokrnjena narava v naših krajih je eden tistih elementov, ki privablja turiste od blizu in daleč, ter jih navdušuje s svojo lepoto in raznolikostjo.

Kjer narava podarja zdravje z izviri termalne vode se nahajajo Terme Olimia, ki v neposredni bližini ponujajo obisk številnih naravnih znamenitosti, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. Pričakuje vas Kozjanski park, ki obsega bogato naravno in kulturno dediščino. Krajinski park Boč, vas bo prepričal z množico naravnih pestrosti in redkimi rastlinskimi in živalskimi vrstami, ki so svoje domovanje našle prav na zavarovanem območju krajinskega parka. Ne daleč stran od Boča, pa vas bo v vsej svoji lepoti pričakala tudi Donačka gora, ki se gospodovalno dviguje iz mehke hribovite pokrajine severnega Obsotelja, poseljene z malimi kmetijami in vinogradi. Na območju občine Šmarje pri Jelšah, si lahko ogledate edinstveno zbirko drevesnih vrst, ki vam jo radodarno na ogled ponuja grajski park Jelšingrad, ki se nahaja ob dvorcu Jelšingrad.

Omenjene naravne znamenitosti so le nekatere izmed številnih naravnih lepot, ki jih premore naša prelepa Slovenija, najbolje je, da jih obiščete in se o njih prepričate sami.