Izlet v Rogatec

Rogatec je čudovito mestece, ki je skupaj z kulturno zgodovinskimi znamenitostmi vreden ogleda. Tamkajšnji turistični delavci vam nudijo možnost 5 urnega vodenega programa ali izbiro programe po vaši želji. Za vas so pripravili:

»OGLED STAROTRŠKEGA JEDRA S FARNO CERKVIJO SV. JERNEJA«

V Rogatcu vas bodo sprva popeljali po starotrškem jedru Rogatca, ki je bil prvič omenjen leta 1283, pred tem pa je bil eno od upravnih središč posestev Breže-Selških. Razgibana preteklost na poseben način odseva iz same arhitekture dobro ohranjenega trškega jedra, kjer si boste ogledali tudi Marijino znamenje sredi trga. Cerkev sv. Jerneja je nadžupnijska cerkev, ki skriva lepote baročnega izvora in sodi med najkvalitetnejše baročne celostne spomenike v Sloveniji.

Trajanje ogleda: 1,5 ure


»OGLED DVORCA STRMOL S TOPLO MALICO POSTREŽENO V ČRNI KUHINJI«

Po ogledu starotrškega jedra sledi vodeni ogled dvorca Strmol in ogled aktualne etnografske ali druge razstave. V razstavnih prostorih se čez leto izmenjujejo likovne razstave domačih in tujih umetnikov.

Topla malica bo za vas postrežena v rekonstruirani srednjeveški črni kuhinji z odprtim kamnitim ognjiščem. Izbirali boste lahko med tradicionalno zelenjavno mesno enolončnico ali gobovo juho z ajdovimi žganci.

Trajanje: 1,5 ure


»OGLED MUZEJA NA PROSTEM ROGATEC«

Po odločnem obedu sledi ogled muzeja na prostem, ki predstavlja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo o življenju na podeželju v minulih dveh stoletjih na območju Posotelja. Muzej predstavlja srednje štajersko kmetijo subpanonskega tipa in rekonstrukcije obrtniških ter gospodarskih objektov, ki so jih na izbrani lokaciji postavili v zadnjih dvajsetih letih 20. stoletja.

Trajanje: 1 ura


»OGLED PROIZVODNJE STEKLA Z MOŽNOSTJO NAKUPA«

V Steklarski Novi boste deležni demonstracije steklarskih mojstrov. Steklarski umetniki vam bodo pokazali, kako nastaja znamenit in cenjen Rogaški kristal. Sprehodili se boste tudi po njihovi industrijski prodajalni, kjer je mogoč tudi nakup kristalnih izdelkov po ugodni ceni.

Trajanje: 1 ura


Več informacij in naročila vodenj:

Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec
Ptujska cesta 23, 3252 ROGATEC
Tel.: +386 3 81 86 200
E-pošta: muzej.rogatec@siol.net


TIC Rogatec

Trg 22, 3252 Rogatec
Tel.: +386 3 / 810 72 86,
E-pošta: turizem.rogatec@volja.net